Home

Vakantiewoning
Campings
Vakantieparken
Hotels
Zeeland
Strand
Duiken

Deutch

Linkpartners -Stacaravanverhuur -Attracties -Disclaimer

Duiken Grevelingen Schouwen-Duiveland aan Zee.

Duiken in het Grevelingenmeer. Jaarlijks nemen duizenden sportduikers een kijkje onder water vanwege het bijzondere planten- en dierenleven. Als gevolg van de afsluiting van de Noordzee door de Brouwersdam in 1971 is het getij in de Grevelingen verdwenen. Door het stilstaande water zijn de klei- en zanddeeltjes naar de bodem gezakt zodat het water meestal helder is. Sinds 1979 staat het Grevelingenmeer weer in verbinding met de Noordzee door middel van een sluis in de Brouwersdam. Hierdoor wordt het water permanent ververst met Noordzee water en is er weer een vrije toegang voor planten en dieren waardoor het Grevelingenmeer onder water een zeer gevarieerd planten- en dierenleven heeft. Dit onderwaterleven is niet alleen onder aan de dijken terug te vinden, waar grote hoeveelheden stenen zijn gestort, maar is ook te vinden op en rond de zogenaamde reefballs. In 2001 zijn er zo’n driehonderd reefballs (in grootte variërende holle betonnen bollen) afgezonken op drie locaties in het Grevelingenmeer. Deze reefballs zijn inmiddels prachtig begroeid met allerlei soorten anemonen, sponzen, zakpijpen, wieren en schelpdieren. Bovendien bieden de reefballs een goede schuilgelegenheid voor kreeften en krabben. 

 

 

Top-Accommodaties in Schouwen-Duiveland

    

Top-Accommodaties in Schouwen-Duiveland

    

    Top-Accommodaties in Schouwen-Duiveland

    

Top-Accommodaties in Schouwen-Duiveland

 
 

Camping

In het zonnige Zeeland op Schouwen-Duiveland vindt u camping 'De Witte Molen', een rustige familiecamping, voorzien van alle gemakken, gelegen aan de rand van het dorp Scharendijke, op heel korte afstand van zee, meer en strand.
Lees verder »

 

Stacaravan / Chalet

 

Vakantiewoningen

Het meest complete overzicht van Vakantiewoningen op Schouwen-Duiveland.
Kies uw favoriete accommodatie en beleef een heerlijke tijd in Zeeland! De Zeeuwse kust: een heerlijke vakantiebestemming voor jong en oud.

Lees verder »

 

Vakantiepark

De overweldigende kwaliteit van de vakantieparken in Zeeland heeft al veel mensen overtuigd.
Eenmaal op vakanties in Zeeland geweest, dan wilt u niets anders meer. Laat u zich ook overtuigen? U bent van harte welkom.
Lees verder »